De cloud-diensten van Veeam.

Dit zijn de voordelen.

Veeam Cloud Connect bewaart back-ups van virtuele machines op een veilige externe locatie. De oplossing biedt een volledig geïntegreerde, snelle en veilige manier om back-ups te maken en te repliceren naar de cloudrepository van een serviceprovider. Wat is er ondergebracht in de oplossing van Veeam, en waarin onderscheidt hij zich? We vatten het samen in een overzicht.

Veeam als sterke marktpartij.

Dit zijn de succesfactoren.

 • Veeam is een toonaangevende specialist op het gebied van back-up en replicatie. In zijn Magic Quadrant Data Center Backup & Recovery noemt Gartner het bedrijf in 2017 als ‘Leader’. Ovum gaf Veeam eveneens een ‘Leader’-status, terwijl IDC opmerkt dat de leverancier op zijn gebied de snelste omzetgroei neerzet. Ook gebruikers zijn zeer te spreken over de oplossingen die Veeam biedt. Het bedrijf ontving bijvoorbeeld een Peer Insights Customer’s Choice van Gartner, met een cijfer van 4,6 uit 5.

De populariteit van Veeam.

Dit zijn de redenen.

Voor het effectief bewaren van gegevens geldt de 3-2-1-regel: organisaties moeten drie kopieën van hun gegevens bewaren. Behalve op twee verschillende opslagmedia moeten ze één kopie offsite bewaren. Dit minimaliseert het risico op onherstelbaar dataverlies. Maar offsite-back-ups zijn een uitdaging. Ze kosten veel bandbreedte en de onderhoudskosten ervan lopen sterk op.

Veeam Cloud Connect lost die twee uitdagingen op. De serviceprovider verzorgt de externe locatie voor back-u­ps en gebruikt ingebouwde wan-technologie voor de uitbreiding van bandbreedte, waar nodig. Veeam maakt de kosten voor offsite-back-up beheersbaar, omdat bedrijven de externe locatie niet zelf hoeven te beheren. Ook tijdens de back-up en restore van data blijft altijd genoeg bandbreedte beschikbaar voor de ICT-omgeving.

De voordelen van Veeam Cloud Connect.

Dit zijn de belangrijkste.

 • HOSTED OFFSITE BACK-UPS:
  Veeam Cloud Connect kopieert fysieke en virtuele back-ups offsite naar hosted cloudopslag via een veilige ssl-verbinding.
 • VOLLEDIGE TRANSPARANTIE EN CONTROLE:
  Veeam biedt rechtstreekse toegang tot gegevens in gehoste back-uprepositories vanuit de back-upconsole voor herstel. Vanuit de console zijn procedures rondom back-up en restore bovendien centraal beheersbaar.
 • GEAVANCEERDE FUNCTIES:
  De oplossing beschikt over geavanceerde functies als Backup Copy-taken met ingebouwde wan-acceleratie, progressieve back-ups, parallelle verwerking voor VM's en VM-schijven en GFS-retentieregels (Grandfather/Father/Son). Allemaal geïntegreerd in één product.
 • END-TO-ENDENCRYPTIE:
  Veeam Cloud Connect versleutelt alle data, zowel tijdens het verplaatsen als in rust. Dit heeft geen invloed op de compressiegraad en wan-versnelling.

De doelgroep van Veeam Cloud Connect.

Cloudback-up voor iedereen.

Veeam Cloud Connect is dankzij het clouddistributiemodel geschikt voor organisaties van alle soorten en maten. Met name bedrijven die zelf de middelen niet hebben voor offsite back-up en replicatie hebben baat bij de oplossing.