De cloud-diensten van Oracle.

Dit zijn de voordelen.

Oracle Cloud is een platform voor Infrastructure-as-a-Service (IaaS), Platform-as-a-Service (PaaS) én Software-as-a-Service (SaaS). Het platform garandeert een naadloze datamigratie tussen de public cloud en uw eigen datacenter. De cloudomgeving is gebaseerd op bewezen technologie van Oracle, waaronder de nieuwste versies van Fusion Middleware en Oracle Database. Hieronder gaan we in op de vier belangrijkste voordelen van deze cloud-oplossing van Oracle.

Oracle als sterke marktpartij.

Dit zijn de succesfactoren.

 • Oracle ziet als marktleider op het gebied van databases steeds meer van zijn klanten overstappen naar de Oracle-cloudomgeving. Met ongeveer 50 procent van de databasemarkt in handen is Oracle wereldwijd bijzonder competitief. Meerdere grote bedrijven en banken nemen daarom naast de applicaties en database ook de clouddiensten van Oracle af.
 • Vooral op het gebied van SaaS doet Oracle het goed. Volgens IDC is Oracle Cloud in dit segment de snelste groeier. Oracle ERP Cloud werd onlangs genoemd als ‘Leader’ in het Magic Quadrant voor Cloud ERP. In de Forrester Wave: Notebook-Based Predictive Analytics en Machine Learning Solutions is Oracle Science Cloud aangewezen als ‘Leader’ in de markt voor analyticssoftware.

De populariteit van Oracle.

Dit zijn de redenen.

Oracle ziet als marktleider op het gebied van databases steeds meer van zijn klanten overstappen naar de Oracle-cloudomgeving. Met ongeveer 50 procent van de databasemarkt in handen is Oracle wereldwijd bijzonder competitief. Meerdere grote bedrijven en banken nemen daarom naast de applicaties en database ook de clouddiensten van Oracle af.

De voordelen van Oracle Cloud.

Dit zijn de belangrijkste.

 • ORACLE GAAT VOOROP IN INNOVATIE:
  Oracle biedt zeer uitgebreide mogelijkheden als het gaat om kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning in de cloud. De cloudgebaseerde Oracle Autonomous Database gebruikt de nieuwste technieken om handelingen te automatiseren. Databasebeheerders steken hierdoor bijvoorbeeld hun tijd in het verbeteren van de omgeving, in plaats van in het corrigeren van fouten.
 • VOLLEDIGE KEUZEVRIJHEID:
  Flexibiliteit staat centraal in de filosofie van Oracle. Organisaties bepalen helemaal zelf wat ze uit de cloud afnemen, en hebben altijd toegang tot alle functies die Oracle biedt.
 • DE VOLLEDIGE CLOUDSTACK:
  Oracle is een van de weinige leveranciers die de volledige cloudstack levert: IaaS, PaaS en SaaS. Daarnaast heeft Oracle een bewezen staat van dienst als het gaat om databases en applicaties.

De doelgroep van Oracle Cloud.

Een cloud voor iedereen.

Door het brede aanbod is Oracle Cloud geschikt voor bedrijven van alle soorten en maten. Vooral voor organisaties die al met de Oracle Database, Oracle Fusion Middleware of de applicaties van de leverancier werken, biedt Oracle Cloud grote voordelen. Dat maakt de cloudoplossing populair bij banken en grootzakelijke organisaties. Tegelijkertijd zorgt het complete SaaS-aanbod ervoor dat de cloudoplossing ook veel voordelen biedt voor kleinere bedrijven.