De cloud-diensten van NetApp.

Dit zijn de voordelen.

NetApp biedt een uitgebreid portfolio aan oplossingen voor datamanagement in hybride (multi)cloudomgevingen. Wereldwijd kiezen bedrijven voor de cloudoplossingen van NetApp. Waarom? We leggen het u uit.

NetApp als sterke marktpartij.

Dit zijn de succesfactoren.

 • NetApp heeft met name een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van oplossingen voor enterprise-datastorage. NetApp is met een marktaandeel van ongeveer 13 procent een reus in deze markt. De leidende positie is meerdere malen erkend door allerlei onafhankelijke analistenbureaus. Zo bestempelt Gartner het bedrijf al zes jaar op rij (2013 – 2018) tot ‘Leader’ in de markt van General-Purpose Disk Arrays. Ook volgens IDC is NetApp toonaangevend, het noemde het bedrijf een ‘Key Player in Data Services’.

De populariteit van NetApp.

Dit zijn de redenen.

Data vormen het belangrijkste bezit van organisaties in een digitale transformatie. Ze vormen de grondstof voor waardevolle klant- en businessinzichten en zijn noodzakelijk voor het bieden van een unieke ‘customer experience’. Voor sommige organisaties vormen data zelfs de basis waarop ze hun verdienmodel hebben gebaseerd.

Toch is die businesswaarde van data geen vanzelf-sprekendheid. Het destilleren van nuttige informatie uit de verschillende datasets, verspreid tussen de cloud en de datacenters, is zonder gebruik van de juiste oplossingen geen gemakkelijke opgave. De IT-afdeling staat bovendien voor allerlei beheeruitdagingen. Welke data staan waar? Voldoet een workload aan alle functionele eisen en compliancevoorschriften? Die chaos gaat ten koste van de bruikbaarheid en waarde van data. Bovendien zorgt hij voor inefficiëntie en security- en compliancerisico’s.

De oplossingen van NetApp vergemakkelijken datamanagement en zorgen voor een holistische benadering van alle data-assets in het bezit van een organisatie. Data-orchestratie gebeurt vanuit een centrale console, wat het overzicht vergroot. Bovendien vereenvoudigt NetApp het switchen van workloads en de bijbehorende datamigraties tussen verschillende cloudomgevingen. Ook zorgt het voor meer efficiency, bijvoorbeeld door efficiënte data-depublicatie. Op die manier kunnen organisaties het maximale uit hun waardevolle gegevens halen.

De voordelen van NetApp.

Dit zijn de belangrijkste.

 • GOEDE SCHAALBAARHEID:
  Organisaties die groeien, genereren steeds meer data. Dat vraagt om een storageomgeving die kan meegroeien. NetApp ONTAP integreert alle gebruikte cloudomgevingen tot een uniforme storageomgeving die probleemloos meeschaalt.
 • CENTRALE BEHEEROMGEVING:
  De NetApp Cloud Manager vereenvoudigt het management van dataopslag in (multi)cloud-omgevingen, vanuit een centrale beheeromgeving.
 • GESCHIKT VOOR DEVOPS-OMGEVINGEN:
  De oplossingen van NetApp passen perfect bij DevOps-organisaties. Zo is het mogelijk dataomgevingen in één keer eenvoudig te klonen. Daarnaast biedt NetApp ondersteuning voor Kubernetes-containers en typische DevOps-tools zoals Jenkins.
 • INGEBOUWDE SECURITYVOORZIENINGEN:
  NetApp zorgt voor automatische versleuteling van alle data, ongeacht waar deze zich bevinden. Dat verkleint de kans op ernstige datalekken. Het WROM-principe (Write Once Read Many) voorkomt ongewenste aanpassingen aan gegevens.
 • REALISEREN VAN KOSTENBESPARING:
  Functionaliteiten als deduplicatie, efficiënte datasnapshots, thin provisioning, datacompressie en datatiering verminderen de benodigde opslagcapaciteit. Daarmee besparen organisaties op kosten.

De doelgroep van NetApp.

Cloudoplossingen voor iedereen.

De oplossingen van NetApp ondersteunen alle populaire public-cloudomgevingen, zoals Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure en Google Cloud. Daarmee is NetApp geschikt voor een brede doelgroep.