• 28 april 2020

‘Ik was al heel vroeg een globetrotter’

Een levensgenieter, zo omschrijft Edwin Kruitbosch zichzelf. “Of zoals je wilt, een Bourgondiër”, aldus de businessconsultant bij Tech Data’s NextGen-team. Reizen zit hem in het bloed, hoewel de huidige crisis door die geneugten des levens tijdelijk een streep zet. Toch is hij positief. “We krijgen nu wel de kans technologie in te zetten voor een betere wereld.”

Edwin is getrouwd. “Ik ben nog steeds gelukkig met mijn jeugdliefde Susanna, en trotse vader van een knappe dochter van 17 lentes jong.” Zijn vader had een eigen bedrijf en handel is daarom met de paplepel ingegoten. “Het is dan niet heel vreemd dat ik het vak van verkoop ben ingerold. Daarbij is mijn vader een goudeerlijke man, waardoor ik ook heb leren nee verkopen. Dat heeft mij gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Voordat ik bij Tech Data kwam, zat ik 18 jaar lang aan de system integrator-kant van de distributeur.”

Andere skills

Bij Tech Data is Edwin businessconsultant voor het NextGen-team. Dat team houdt zich bezig met Cloud, Internet of Things & Analytics, Security en Services. “De reden dat een Tech Data investeert in personen als ikzelf is doordat deze nieuwe technologieën andere skills vergen dan voorheen nodig waren bij een distributeur.”

Dat heeft volgens hem alles te maken met de menselijke kant van technologie. “Wij benaderen zaken als veranderende businessmodellen, digitale transformatie en databeleid niet alleen vanuit de techniek, maar ook vanuit mensen en processen. Cloudadoptie kan technisch haalbaar zijn, maar als een persoon op basis van emotie niet wil, hebben we een uitdaging.”

Globetrotter

Reizen zit Edwin in het bloed. “Mijn ouders namen ons al van kleins af aan mee op vakanties. Ik was al heel vroeg een globetrotter en daar ben ik ze nog steeds dankbaar voor. Op mijn vierde ben ik voor het eerst op wintersport gegaan. Sindsdien heb ik nog geen jaar overgeslagen. Met als hoogte punt zes keer tijdens een enkel seizoen in de bergen vertoeven, gewoon omdat het kon.”

Edwin trouwde met zijn jeugdliefde. “Niet omdat we zo graag wilden trouwen, maar omdat we een leuke trip wilden maken. Na tien jaar min één dag (zaterdag kon er niet getrouwd worden) hebben wij op het prachtige eiland Barbados het yes-woord gegeven – de hele ceremonie was natuurlijk in het Engels – omringd door onze familie. Na terugkomst hebben wij nog een feestje gegeven voor diegene die er niet waren en hebben we na een zonnige reportage een prachtige contra-fotoreportage gemaakt in de winterse kou van de Reeuwijkse plassen.”

De liefde voor reizen hebben Edwin en zijn vrouw ook aan hun dochter kunnen overbrengen. “Ook staat ze sinds haar vierde op de ski’s, maar maakte anders dan ikzelf op haar zesde al de overstap naar het snowboard. Vorig jaar zijn we voor het slagen van onze dochter naar Australië afgereisd, voor de tweede keer op dit prachtige continent. We zijn met haar in Midden-Amerika geweest, we hebben een cruise gemaakt rond de Bahama’s, zijn zeven keer in Amerika en Canada geweest en hebben naast bijna heel Europa ook het Afrikaanse continent mogen aandoen.”

Ook korte tripjes

Naast bovengenoemde lange of verre reizen is hij een grote voorstander van korte tripjes. “Als westerling daal ik jaarlijks graag af voor een paar dagen carnaval, ga ik met oud-collega’s elk jaar weer naar de wintersport (meestal Dutch Week in Gerlos, Oostenrijk) en pak ik een aantal dagen Oktoberfest in München, Duitsland mee. Afgelopen jaar hebben wij tevens een ‘vrijgezellenweek’ in Las Vegas, Amerika geboekt, zonder dat iemand gaat trouwen. Ook weer gewoon omdat het kan.”

De crisis gooit nu roet in het eten. “Begin januari hebben we de Dutch Week variant in Kirchberg, Oostenrijk nog mee mogen maken, en is de carnaval nog net wel doorgegaan. Het ‘vrijgezellenweekje’ en inmiddels ook het Oktoberfest zijn helaas afgezegd. Ook de geplande vakantie naar Hawaii, Amerika staat op losse schroeven.”

Betere wereld

Ondanks het niet doorgaan van dit soort ‘geneugten des levens’ is deze crisis wel weer goed voor een ander aspect waarin Edwin gelooft: techniek inzetten om de wereld beter te maken. “Ik geloof heel erg in de cloud, en zeker ook in Internet of Things (Analytics) waarmee we de wereld een stukje beter maken. Het samenwerken van partijen in deze tijd om alle data bij elkaar te brengen en daarmee slimme oplossingen te bedenken, stemt mij hoopvol.”

Ondanks de vele reisjes draagt Edwin wel bij aan een beter milieu en is hij daar bewust mee bezig. “Zo heb ik een zonneboiler en zonnepanelen en rij ik geen nieuwe leaseauto, maar steun ik de circulaire economie door een gebruikte auto ‘op’ te rijden. Ook steun ik diverse goede doelen als mijn collega in de strijd tegen kanker, maar ook bijvoorbeeld The Ocean Cleanup. Samen maken we een betere wereld!”

  • Algemeen