• 28 april 2020

HPE GreenLake geeft klanten toegang tot flexibele IT-resources

De cloud biedt interessante kansen. Niet ieder bedrijf is echter al klaar om alle workloads naar de cloud te verplaatsen. GreenLake van Hewlett Packard Enterprise (HPE) biedt uitkomst. Met dit portfolio combineert u voor klanten de flexibiliteit van de cloud met onder meer de beveiliging en beheermogelijkheden van een on-premises omgeving. Tech Data beantwoordt verschillende vragen en helpt u op weg met de propositie.

Wat is HPE GreenLake?

HPE GreenLake is een hybride cloudoplossing die bestaat uit een brede reeks kant-en-klare ‘as a service’-oplossingen. Met het portfolio biedt u klanten een uniforme cloudervaring voor iedere applicatie en alle vormen van data. Tegelijkertijd blijft de hardware in zijn geheel of gedeeltelijk – afhankelijk van de wensen van de klant – on-premises. Tech Data is de eerste distributeur die GreenLake in Nederland aan haar resellers aanbiedt.

Wat zijn de voordelen voor mijn klanten?

Het portfolio geeft klanten de beschikking over flexibele IT-resources, zonder dat hun workloads in de public cloud hoeven te draaien. Doordat hardware indien gewenst on-premises blijft, biedt u klanten het beste van twee werelden. Zij profiteren van de schaalbaarheid, eenvoudige implementatie en het afrekenmodel van de public cloud. Daarnaast krijgen zij de controle, veiligheid en prestaties die zij kennen van een on-premises omgeving.

De propositie geeft u toegang tot voorgeconfigureerde infrastructuurpakketten. U helpt hiermee klanten op weg die willen profiteren van een pay-per-use-oplossing, maar niet weten waar zij moeten beginnen. De voorgeconfigureerde pakketten zijn voorzien van standaardinstellingen voor veelvoorkomende zakelijke vereisten. Deze instellingen versnellen en vereenvoudigen de implementatie.

Het aanbod op de IT-arbeidsmarkt is zeer beperkt. GreenLake stelt bedrijven in staat de schaarse IT-resources waarover zij beschikken volledig te richten op het leveren van bedrijfsresultaat en innoveren van de business. Ook is extra cashflow beschikbaar, wat nieuwe investeringen mogelijk maakt.

On-demand capaciteit

Met HPE GreenLake geeft u klanten de zekerheid dat extra capaciteit altijd beschikbaar is op het moment dat zij deze nodig hebben. Meten is hierbij weten. U monitort het gebruik van de omgeving om veranderingen in capaciteitsvraag te voorspellen. Met deze kennis kunt u actief inspelen op de vraag vanuit de klant en capaciteit on-demand beschikbaar maken. Dit noemt HPE ook wel ‘consumption-based IT’.

Hoe zit het met beheer?

Het hybride IT-landschap dat het portfolio biedt, stuurt u centraal aan vanuit GreenLake Central. Deze beheerportal toont een gecentreerd beeld van de volledige IT-omgeving van uw klant, inclusief clouds en datacenters. Zo kunt u onder meer verbruik, kosten, prestaties, security en compliance monitoren. GreenLake Central ondersteunt u hiermee bij on-demand en consumptiegebaseerde capaciteitsplanning.

Voor welke workloads is het portfolio geschikt?

Het portfolio is geschikt voor een breed scala aan toepassingen en workloads. Denk hierbij aan Virtual Desktop Infrastructure (VDI), containers en High Performance Computing (HPC), maar ook aan big data, opslag en back-up. Specifieke oplossingen zoals SAP HANA behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Wat zijn de voordelen voor mij als partner?

Door de brede reeks ‘as a service’-oplossingen waaruit het portfolio bestaat kunt u zichzelf profileren als een flexibele dienstverlener. U geeft klanten toegang tot de benodigde capaciteit, ongeacht of zij deze capaciteit in de cloud of on-premises willen uitrollen. U vergroot hiermee uw toegevoegde waarde voor klanten.=

Daarnaast bouwt u met HPE GreenLake een langdurige relatie op met uw klanten. U levert hen immers geen product, maar een dienst. Met marges tot 17% kunt u een interessante nieuwe terugkerende inkomstenbron aanboren. Ook vergroot u de kans dat klanten met eventuele aanvullende vraagstukken bij u aankloppen, wat kansen voor upselling kan opleveren.

Voor welke klanten is het aanbod interessant?

Het HPE-portfolio – waaronder HPE GreenLake –  is interessant voor een brede doelgroep. Het portfolio met ‘as a service’-diensten is geschikt voor bedrijven variërend van mkb’ers tot grootzakelijke organisaties. Ook is de propositie geschikt voor een brede reeks IT-infrastructuren, waaronder on-premises infrastructuren, hybride cloudomgevingen en multicloudomgevingen.

Met GreenLake kunt u uiteenlopende behoeften van klanten invullen. Denk hierbij aan klanten met wisselende vraag op het gebied van data en capaciteit. Maar ook aan bedrijven die verwachten op korte termijn fors te groeien of bedrijven die juist geen zicht hebben op toekomstige groei. Het portfolio voorkomt dat zij vooraf dure apparatuur hoeven aan te schaffen, terwijl zij tegelijkertijd on-demand over extra capaciteit kunnen beschikken.

Wat is de rol van Tech Data?

Als distributeur helpt Tech Data partners GreenLake-klanten optimaal te bedienen. Zo ondersteunen wij u bij het kiezen van de juiste hardware binnen GreenLake, vragen hiervoor een quote aan bij HPE en zorgen voor de juiste pricing. Ook de maandelijkse facturatie van het gebruik nemen wij uit handen. Wilt u ondersteuning bij besprekingen met eindgebruikers? Wij helpen u de bestaande infrastructuur te evalueren en eventuele aanvullingen en/of wijzigingen in kaart te brengen.

Benieuwd naar wat HPE GreenLake u te bieden heeft en wat Tech Data in uw specifieke situatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

  • Algemeen
  • Security / compliance / privacy